Din kundvagn
Inga produkter ligger i kundvagnen.
Pris: 0kr
Innehåll
Din kundvagn är tom!
Sök produkt
Produkter
Produkter
  • Lexan Margard / Saphir / Makrolon AR

Lexan Margard / Saphir / Makrolon AR

Glasklar polykarbonat med hård ytbeläggning som ger kraftigt förbättrad reptålighet, klotterresistens, smutsavvisande egenskaper, UV-beständighet mm.
Slagsegheten är 40 gånger högre än för Plexiglas.

De ledande fabrikaten av hårdbelagd polykarbonat är Lexan Margard, Makrolon AR (Bayer) och Saphir (Arla Plast). 
Vår primärt lagerförda märke för planglasapplikationer är Saphir. Om man ska gå strikt efter tillverkarnas anvisningar så ska planglaskvaliteterna av alla fabrikaten användas enbart för helt plana rutor men en mycket svag böjning är sällan något problem. Alltså när en plan skiva pressas kallt till en svagt böjd form vid monteringen. Vi har också 2 varianter i lager som har mer flexibel ytbehandling för mer böjda applikationer. Det är Lexan Margard CTG-XT som vi har i 1,5mm och Lexan Margard FMR som vi har i 4mm tjocklek.

Massor av användningsområden t.ex.:

- Glasersättning för inbrottsskydd i fönster, fönsterdörrar, skyltfönster mm.
- Glasningar i offentlig miljö med krav på att det ska vara lätt att rengöra, slagtåligt mm.
- Båtrutor/luckor.
- Säkerhetsglas till racingbilar, entreprenadmaskiner, skogsmaskiner mm.
- Inredningsglas, t.ex. i kök där du lätt vill kunna torka bort fettfläckar mm.
- Fallskydd och klätterskydd på räcken, både inomhus och utomhus, våningssängar mm. Särskilt lämpligt för de som pga husdjur, småbarn, etc vill ha glasklart okrossbart material med en yta som är mer motståndskraftig mot smuts, klotter och nötning än en obehandlad skiva.

Precis som den vanliga polykarbonaten är den hårdbelagda kvaliteten mycket lättbearbetat om du behöver borra, hålsåga (t.ex. för eluttag eller beslag), figursåga, fräsa, mm. 

Pris för glasklar ofärgad hårdbelagd polykarbonat inkl moms är 300:- (kapavgift för obegränsat antal rektangulära mått) plus en kostnad per kvadratmeter som beror på tjockleken, enligt nedan (inkl moms) :

1100 kr/m2 för 1,5mm (visirkvalitet, CTG-XT, mer böjlighet) 
1200 kr/m2 för 3mm
1400 kr/m2 för 4mm
1600 kr/m2 för 4mm (FMR-kvalitet, mer böjlighet)
1600 kr/m2 för 5mm
1800 kr/m2 för 6mm 
2300 kr/m2 för 8mm 
2750 kr/m2 för 10mm
3300 kr/m2 för 12mm

Frakt tillkommer om ni vill ha det skickat. Ryms det inom Schenkers normala pakettjänster så tar vi 125:- för frakten.

Om ni beställer sågningar som går hyfsat jämt upp med standardformatet för dessa skivor (som är 3000x2000mm för tjocklekar 3-12mm) så kan vi ge bättre pris per kvadratmeter nyttjad yta.

Den skyddande ytbeläggningen är dubbelsidig.

Maila ert behov till info@stocksundet.se så hjälper vi er.

Det normala är att ni som ska tillverka båtrutor mm bearbetade produkter beställer hårdbelagd polykarbonat av oss kapat som "minsta möjliga rektangel" till respektive ruta, och sedan kan ni enkelt själva klara den vidare bearbetningen såsom t.ex. kontursågning.

Lexan Margard kan (liksom övriga polykarbonatskivor) bearbetas med samma metoder och verktyg som vid träbearbetning, tex sticksåg, bandsåg, hålsåg, borr (går bra att borra med skruvdragaren och en vass träborr), fräsning, slipning av kanter, mm.

Är det någon bearbetningsmetod ni är osäker på så brukar det oftast lösa sig genom att vi skickar med en extra provbit som ni kan testa på först.

Det går dock inte att blankpolera kanter på polykarbonatskivor på samma sätt som man kan med akryl / Plexiglas. Om ni har behov av blanka kanter på hårdbelagd polykarbonat eller annan polykarbonat så når ni bäst resultat genom att slipa kanten så slät som möjligt och sedan lacka kanten med en högblank klarlack (t.ex. polyuretanlack, använd ej vattenburet lacksystem).

Om ni önskar få skivorna levererade med enklare snedkap så är det oftast inga problem och det innebär små merkostnader jämfört med rektangulära kapmått. Vi kan även ordna mer avancerad kontursågning mm med CNC-fräs, men det innebär betydligt större merkostnader. Vill ni ha prisuppgift på snedkapade skivor eller maskinell konturskärning så maila ritningsunderlag eller skiss till info@stocksundet.se 

Språk/Valuta
Swedish 
Priser visas Inkl. moms
Nyhetsbrev
Erbjudanden
15,4 m2 glasklar PET ... Eftersom det kommit fantastiskt bra feedback från k...
1 890kr
Fraktfri 2x fönsteris... För den som vill prova på fönsterisolering med mell...
299kr
Populärt/Nytt
Reklam
Copyright © Stocksundet