Din kundvagn
Inga produkter ligger i kundvagnen.
Pris: 0kr
Innehåll
Din kundvagn är tom!
Sök produkt
Produkter
Galleri

Galleri

Denna sida är tänkt att ge inspiration till vad man kan göra med plastskivor, kapspill, Plexiglas, mm. Skicka gärna in ditt material (beskrivning, blid, video eller länkar) om du vill att ditt projekt ska synas här. info@stocksundet.se

Akryl-lampa gjord av material från vår fyndsida för kapspill. I detta fall 5mm Altuglas akrylplast. Bitarna är skurna med laser, vilket är det enklaste sättet att figursåga med blanka kanter (förutsatt att man har tillgång till laserskärare). Är ni intresserade av att beställa laserskurna bitar? Skicka då er förfrågan till info@stocksundet.se

 
  Skylt av DIBOND, som består av 2 lackade aluminiumplåtar med en kärna av solid plast (polyeten). Mycket hög styvhet. Materialtypen finns också under varunamnet Reynobond. Populärt bland skyltmakare som då oftast trycker budskapet på skivan. På Dibondskivan är kärnan svart vilket möjliggör få fram text/bild genom att fräsa ned till kärnan. Här har man istället fräst fram ren aluminium-yta. Mer info om DIBOND kommer inom kort bland produktsidorna.
Paviljong byggd av Micke i Härnösand. I hörnen vill man ha något glasklart material som vindskyddar. Micke beställde Glasklara PET-skivor 0,8mm som han några dagar senare kunde hämta ut som en rulle hos det lokala paketombudet. Materialet har en fin spänst och när paketet öppnas så fjädrar det tillbaka till sitt platta släta tillstånd igen. I normala fall skulle det vara alldeles för svajigt med så tunnt som 0,8 mm, men vår hemmafixare har här styvat upp skivan genom en spröjsning där ribborna är fästa i varandra genom att skruva genom plasten. I sådana sammanhang bör man borra upp skruvhålen några millimeter större än skruvpinnen för att hantera dimensionsförändringar vid temperaturväxlingar. I det roterande galleriet på förstasidan här på www.stocksundet.se kan ni se en närmare bild på konstruktionen.  
  Glasklara hyllor tillverkade av spillbitar av 10 mm akryl, i detta fall gjuten Perspex.
Allra enklast att göra en sådan här hylla är om man får bitarna färdigskurna med laser. Då får man nämligen blanka kanter direkt. Laserskärning är dock inte en teknik som är tillgänglig för de flesta hemmafixare och att beställa laserskuret kostar en bra slant extra än att bara köpa en spillbit och skära till själv med cirkelsågen.  
 Ska du polera en sågad yta i akryl / Plexiglas / Perspex så kan det göras genom att först ta bort alla synliga rispor från klingan med en enkel slipmaskin eller för hand. Då får man en yta på kanten som är slät men matt, ungefär som frostat Plexiglas. Sedan kan man flamma ytan blank med en gasbrännare. Limningen görs med Acrifix som är ett särskilt lim framtaget för Plexiglas. När ni köper spillbitar kan ni också köpa med en sådan tub (180:- för 100g). Det är inte alltid vi har spill av 10mm akryl hemma för det är populärt och det brukar omsättas ganska snabbt. Hittar ni inte det ni söker just nu så är chansen stor att vi har hemma det ni behöver nästa gång ni besöker sidan.

3 mm Lexan polykarbonat valdes för att göra fallskydd / klätterskydd på ett räcke med horisontella metallribbor. Materialet beställdes måttsågat för att passa räckets sektioner. I en av sektionerna var ribborna bockade och då tyckte man att det skulle vara snyggt att bocka plasten där också. Bockningen gjordes med en terrassvärmare (249:- på Jula).  

Det går också att göra en linjebockningsutrustning för Plexiglas, Lexan och andra plastskivmaterial genom att plocka en glödtråd från en brödrost eller hårtork (testa att googla heat strip bend acrylic). Polykarbonaten har den högsta temperaturbeständigheten bland de glasklara plastskivmaterialen. Mjuknar över 140 grader. När man behöver värma så mycket så gäller det att vara varsam för annnars är det lätt att göra "sockerdricka" av materialet. Dvs att fukt i material bildar ångbubblor. Risken för detta kan elimineras genom förtorkning men det går också att bocka otorkad Lexan med gott resultat om man är varsam och ser till att få jämn värming längs hela den linje som behöver värmas upp. Vi hoppas på att få se bilder också på det färdiga resultatet när detta monterats ihop med de plana skivorna på familjens räcke.

Ni som beställer måttkapat material kan alltid få någon extra spillbit medlevererad om ni vill testa tekniker såsom exempelvis varmbockning. Bockar man med varmluftpistol så får man värmen över en större yta och då blir krökningsradien större.

  Visst ska ungarna har varsitt eget rum!
Men hur gör man när rummen inte räcker till? Då är lösningen ofta att sätta upp en ny skiljevägg. Om detta leder till att det ena rummet blir alltför mörkt så kan man vilja ha ett ljusinsläpp. I detta fall ville man ha en lösning med skjutbara skivor i skenor. Materialet är 4mm Lexan polykarbonat och U-profiler av aluminium som går att skaffa genom byggvaruhandeln. I detta fall köptes de hos Metallvaruhuset.
Infräst LED-belysning i akryl. I detta fall en bit 6mm Altuglas som vår kund Calle hittade på fyndsidan för överskott/kapspill. Altuglas är det fabrikat som i Amerika kallas Plexiglas. Evonik, som har varumärkesrättigheterna för Plexiglas i Europa, använder varunamnet "Acrylite" på den amerikanska marknaden. Ljuset färdas genom materialet och sprids när det träffar den skrovligare ytan som fräsen har skapat.  
  Affischfronter av 2mm Plexiglas.
Black Sheep är en organisation i Solna som ordnar replokaler, konserter, mm. Till affischfronter valde man 2mm Plexiglas som monterades upp med skruv och bricka.
   
Språk/Valuta
Swedish 
Priser visas Inkl. moms
Nyhetsbrev
Erbjudanden
15,4 m2 glasklar PET ... Eftersom det kommit fantastiskt bra feedback från k...
1 890kr
Fraktfri 2x fönsteris... För den som vill prova på fönsterisolering med mell...
299kr
Populärt/Nytt
Reklam
Copyright © Stocksundet