Din kundvagn
Inga produkter ligger i kundvagnen.
Pris: 0kr
Innehåll
Din kundvagn är tom!
Sök produkt
Produkter
produkt

0,5 mm PET glasklar blank

Enklaste rutan för isolering i traditionella 2-glasfönster (kopplade bågar). 0,5 x 1250 x 2050 mm Glasklar kvalitet. Blank på båda sidor.

Kapa skivan så att den sticker in en bit, förslagsvis ca 5 mm i spalten mellan bågarna på alla sidor och något mer i överkanten. Klipps enkelt mot vanlig sax, men du kan även välja att kapa den med linjal och brytbladskniv som beskrivs här. Häfta fast skivan på insidan av övre bågen. Låt den sedan hänga fritt som en ”osynlig gardin” inne i fönstret. Spalten mellan bågarna i kopplade fönster är vanligen ca 1-2 mm. Om den har tillräcklig bredd för att inte klämma fast skivan så kan du låta den vara monterad utan någon distans som håller isär bågarna. Komplettera gärna med dammfilter eller linsnöre i ytterkanten spalten så håller du pollen och luftföroreningar borta och slipper putsa fönstrets innerytor framöver. Linsnöret fungerar också som distans genom att den inte komprimeras till mindre än ca 1 mm och kan därmed säkerställa att skivan inte kläms fast. Då kommer den att hänga platt, snyggt och osynligt. Normalvillan med 20 kvm rutor sparar 1500 kWh/år i minskat värmeläckage. OBS, där är inte inberäknat energibesparingar som fås av att täta mellan fönsterkarm och båge, och inte heller av att man kan sänka inomhustemperaturen något med bibehållen komfortnivå då kallras minskar genom att fönstren isolerar bättre.  
Värmekamerabilden nedan visar fönstrets insida vintertid. Ytterligare information om energi/ekonomi kan beställas per e-post. Skivan är av APET. I princip samma typ av plast som i en läskflaska (PET) men med förbättrade optiska egenskaper, ljusstabilitet och åldringsbeständighet. Helt glasklar. Ingen markbar skillnad på ljusinsläppet när skivan monterats inuti fönstret. Kanterna döljs mellan bågarna. Levereras med dubbelsidig skyddsfolie. Pris inkl. moms, exkl frakt ( 125kr/order). Fraktfritt från 1500:-

Lager:
Art.nr: 1052
Vikt: 1.6 kg

Kunder som köpte denna produkt köpte även:

Språk/Valuta
Swedish 
Priser visas Inkl. moms
Nyhetsbrev
Erbjudanden
15,4 m2 glasklar PET ... Eftersom det kommit fantastiskt bra feedback från k...
1 890kr
Fraktfri 2x fönsteris... För den som vill prova på fönsterisolering med mell...
299kr
Populärt/Nytt
Reklam
Copyright © Stocksundet